KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1992
İletişim bilgileri: Trakya Üniversitesi -Edirne
Tel: 0 284 235 77 06
Faks: 235 72 74
Öğrenim dili: Türkçe
Türü: Devlet
AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 7
Enstitü: 3
YO: 21
Öğrenci sayısı: 19703
Misyon
Tüm Trakya bölgesine yayılmış birimleri ile bir bölge üniversitesi olan Trakya Üniversitesi, öğrencilere, araştırıcılara, öğretim üyelerine, personele ve mezunlara, motive edici ve ilham verici bir enttellektüel ortam yaratır ve destekler. Araştırmanın bilgi toplumunun oluşumu için elzem olduğuna inanan Trakya Üniversitesi, akademik özgürlüğe, araştırma eksenli eğitime, inovasyona yönelik araştırmaya, bilginin yaşam kalitesini arttırmak için uygulanmasına, uluslararası statüde gelişmeye ve toplumun ihtiyaçlarını karşılamaya kendini adamıştır.
Fiziki İmkanlar
Trakya Üniversitesi Türkiye'nin en batısında üç ile yayılmış durumdadır. Üniversite 20 Temmuz 1982 tarihinde kurulduğunda Çanakkale ile birlikte 4 ilde eğitim vermekteydi. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'nin Trakya Üniversitesi'nden ayrılması ile Edirne'de 5 fakülte, 2 yüksekokul, 6 meslek yüksek okulu, 3 enstitü, 13 araştırma ve uygulama merkezi, konservatuvar ve anaokulu ile, Kırklareli'de 1 yüksekokul, 5 Meslek yüksekokulu , Tekirdağ'da 2 fakülte ,1 yüksekokul ve 9 meslek yüksekokulu ile eğitimini sürdürmektedir.
Karaağaç'ta hotel restoran kısmının bulunduğu sosyal tesis, merkez kampüsünde bir sosyal tesis ve Tekirdağ'daki tesisleri ile Turizm Bölümü öğrencilerine staj yapabilme imkanı tanımakla birlikte kendi personel ve gelen misafirlerine sosyal hizmetler de sunmaktadır.
Merkez kampüsünde bulunan Merkez Kütüphanesi tüm teknolojik araçları kullanarak çağın gereği olan VISUAL LIBRARY (İnteraktif Kütüphanecilik) hizmetlerini kullanıcılara sunmaktadır.
Kız ve erkek öğrencilerin barınmaları için üç ilde de öğrenci yurtları mevcuttur.
Öğrenci ve personelin yaz tatilinde gidebileceği Enez, Şarköy öğrenci eğitim ve dinlenme tesisleri, Erikli sosyal tesisleri bulunmaktadır.
Trakya'nın yeşilliği ve düz arazisi Trakya Üniversitesi yerleşimini de idealleştirmiştir.
Sosyal İmkanlar
Üniversitemiz öğrencilerinin sosyal ihtiyaçlarına cevap vermek için de çalışmalarını sürdürmektedir. 2. öğretimde okuyan depremzede öğrencilerimizden başvuru yapanların % 50 civarının harçları Öğrenci Sosyal Hizmetler Bütçesinden karşılanmıştır. Diğer burslar için tüm okullarımızdan 3415 öğrenci başvurusu olmuş, bunların puanlamaları tamamlandıktan sonra 847 öğrenciye burs verilmeye başlanmıştır. 1999-2000 Eğitim öğretim yılı için 900 öğrenciye hedeflenen burs miktarı 96 milyar lira olup Haziran 2000 tarihi itibari ile 54 milyar lirası hak sahibi öğrencilere ulaştırılmıştır. 36 öğrencimiz kısmi zamanlı statüde çalıştırılmaktadır. Enez Öğrenci Dinlenme ve Eğitim Tesisleri her geçen yıl biraz daha hizmet kalitesini arttırmaktadır. Bu yıl tesis ile ilgili bazı eksiklikler giderilmiş çevre düzenlemesi yapılmıştır. Yemekhanenin açık olan kısmı camekanla kapatılmış ve bar genişletilmiştir. Kamp dönemleri 20 Haziran 'da başlamış olup, 7 devre şeklinde devam edip 3 Eylül tarihinde sonuçlandırılmıştır