SaNaL FoRuMa Ho$GeLDiNiZ...
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

SaNaL FoRuMa Ho$GeLDiNiZ...

WwW.SaNaL.FoRuM777.CoM
 
Giriş yapGiriş yap  AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
SanalForuM Son Konular
Konu Yazan GöndermeTarihi
C.tesi Kas. 15, 2008 12:42 pm
Cuma Kas. 14, 2008 11:23 pm
Cuma Kas. 14, 2008 11:21 pm
Cuma Kas. 14, 2008 11:18 pm
Cuma Kas. 14, 2008 11:15 pm
Cuma Kas. 14, 2008 10:36 pm
Cuma Kas. 14, 2008 7:31 pm
Cuma Kas. 14, 2008 7:30 pm
Cuma Kas. 14, 2008 7:28 pm
Cuma Kas. 14, 2008 7:26 pm
Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar

 

 !! BODRUM !!

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
TaRkAN_




Mesaj Sayısı : 2
Kayıt tarihi : 12/11/08

!! BODRUM !! Empty
MesajKonu: !! BODRUM !!   !! BODRUM !! Icon_minitimePerş. Kas. 13, 2008 10:27 am

BARDAKÇI
Bodrumla Gümbet arasında yer alan Bardakçı Koyu, Bodrum’un hemen yanı başında yer alır. Birkaç otelin yer aldığı bu koy adını testi anlamında kullanılan bardaktan alır. Antik çağlardan itibaren çeşmesi ve suyu nedeniyle anılan bu koydan Bodrumlular çok güzel bir içme suyu sağlamakta idiler. Kayıklarla su alınır ve Bodrumda satılırdı. Bu koy ile ilgili bir söylence bize Hermafrodit efsanesinin anlatır. Ticaret tanrısı Hermes ve güzellik tanrıçası Afrodit'in oğlu Hermeafrodit bu koya gelir. Bu koyda yaşayan su perisi Salmakis onu görünce aşık olur. Aşkına karşılık göremeyen Salmakis de tanrılara yakararak Hermeafrodit'in bedeni ile kendi bedeninin birleşmesini sağlar. Böylece mitolojide hem erkek hem de kadın bedeninin özelliklerini taşıyan Hermeafrodit ortaya çıkar.

Zeki Müren’in sıkça yüzmeye gittiği bu koy "Zeki Müren koyu" olarak da bilinir. Bardakçı koyuna ulaşım gerek kara yolundan gerekse Bodrum yat limanında bulunan Kaymakamlığın hemen karşısından kalan dolmuş motorlar ile ulaşılır.

AKVARYUM

Gümbet ve Bitez arasında kalan bölgede, güneye doğru uzanan bir yarımada ve İç Ada ( Görecik adası) arasında kalan ve Bodrumluların Akvaryum diye isimlendirdikleri yer, Bodrumda yapılan tekne gezilerinin vazgeçilmez duraklarından birisidir. Burada pırıl pırıl bir boğaz ve enfes bir koy vardır. Gündüz, günübirlik tur yapan teknelerin ziyaret ettiği akvaryumda gece ise mavi tur tekneleri geceleme yapar. Bitez'den açılan yeni bir yol ile Akvaryum'a kara yoluyla da ulaşmak mümkün.

TUZLA KUŞ CENNET

Bargilya'nın hemen yani başındadır. Bu sulak alanın gözdesi flamingolardır.

GÜMBET
Bodrum’dan sadece 2 km uzaklıkta olan Gümbet dolmuşlarla 5 dakikalık bir mesafede. 24 saat ulaşım devam ediyor. Bodrum’a yakınlığı ve eğlence yerlerinin çokluğu nedeni ile çok popülerdir. Yaz aylarında oldukça kalabalık olan Gümbet’te kamp yerinden en lüks otellere kadar her türlü konaklama imkanı bulmak mümkün. Adını, bölgede çok görülen su sarnıçlarından alan Gümbet, Bodrum’un ve Mavi yolculuğun tanıtılmasında büyük payı olan Cevat Şakir’in mezarına da ev sahipliği yapar. Bol rüzgar alan Gümbet, sörf için idealdir. Bunun yanı sıra parasailing ve su kayağı için uygun koşullara sahip. Sahilde birçok su sporları tesisleri olan Gümbet sahilinde her türlü su sporunu yapmak mümkün. Tepelerde yer alan yel değirmenleri güçlü rüzgarın sessiz tanıklarıdır.

BİTEZ
Adı ünlü “Çökertme” türküsünde geçen ve Yunanca bağlık, bahçelik anlamında olan Bitez, Bodrum’a 8-10 km uzaklıktadır. Bitez Yalısı, Bağla ve Ada Burnu arasında Gümbet’ten sonra ikinci ana koyda yer alır Bitez kasabası, deniz kıyısından yarımadanın en yüksek tepesi olan Oyuklu’ya doğru yeşilin bütün tonlarını görebileceğiniz bir şekilde uzanır. Yalıdan başlayarak çok geniş bir alana yayılan mandalina, zeytin ağaçları Bitez’i Bodrumun en yeşil ve güzel köşelerinden biri yapar. Bitez’de geçimini topraktan sağlayan ve denizle barışık insanlar yaşar. Kışın oturanların sayısının oldukça azaldığı Bitez’de evler, bahçeler içinde yer alır. Bodruma çok yakın olan Bitez’de hem doğayla iç içe sakin bir hayat yaşamak, hem de Bodrumun hareketli hayatına yakın olma imkanınız var.
İlkbahardan itibaren sahil şeridinde bir çok otel ve restoran tatilcileri ağırlar. Önceleri, Bodrumluların yazlık evlerinin bulunduğu Bitez günümüzde oldukça değişmiştir. Sahilde yer alan asırlık ağaçlar gölgelerini dünyanın yedi köşesinden gelen turistlere sunarlar. Bitezde pansiyon evlerden, apart otellere ve çok yıldızlı otellere kadar her keseye uygun konaklama tesisi bulunur. Bitez yalısı birbirleri ile yarış eden zevkli bir şekilde dekore edilmiş birçok iyi restoranı barındırır.

Yalı, yani sahil şeridi yarımay şeklinde uzun bir kumsaldır ve halka açıktır. Koyun doğu yani Adaburun tarafı sığ ve hafifi bataklık olduğu için denize girmeye çok elverişli degil. Batıya doğru plaj düzelir. Biten sahili uzmanlara göre rüzgar sörfü için dünyadaki en uygun köşelerden biri. Sabah rüzgar, öğleden sonra meltem, sörfe ve yelkene çok uygun bir ortam sağlar. Bu özellik, dünyanın değişik yerlerinden gelen sörfçüleri Bitez’e çeker.

ORTAKENT


Bodrum yarımadasının en eski yerleşme yerlerinden biri olan Müskebi, Bodrum-Turgutreis yolunun ortasında kalması nedeniyle Ortakent adını almıştır. Bodruma 12 kilometre uzaklıkta yer alır. Ortakent, kuzeyden Mandıra, Pazar ve Baldıran Dağları ile çevrilidir. Uludere Deresi ise, Ortakent ve Yahşiyi birbirinden ayırır. Yüzölçümü 22.000 kilometrekare olan Ortakent, 1999 yılında belediye oldu.

Ankara Üniversitesi DTCF Profesörlerinden Dr. Yusuf Boysal tarafından 1963-1966 yıllarında kazılan ve İÖ 14. yüzyıla tarihlenen Geç Miken çağı Mezarları ve bu mezarlarda ele geçen eşsiz Miken Çanak Çömleği, Ortakent’in çok eskilere inen tarihinin kanıtlarıdır. Ne yazık ki günümüzde bu çok zengin Miken koleksiyonu Bodrum müzesinde müzede sergilenmemekte.

Ortakent tepelerdeki yel değirmenleri ve Bodrum yöresel mimarisinin en eski ve en güzel kule tipi evlerinin barındırması açısından gerçekten çok önemli bir yerleşme birimidir. Yerel halkın kendilerinin korumak amacı ile sahilden uzakta inşa ettiği bu evler, koruma amaçlı üç katlı ve kule seklinde inşa edilmişlerdir. Bu evlere giriş birinci kattan değil ikinci kattan yapılarak bir savunma sistemi sağlanmıştır.

YAHŞI YALI
Dağlarla uzun kumlu bir sahil şeridi arasında kalan bu yemyeşil alan, mandalina bahçeleri ile doludur. Ortakent-Yahşi-Kargı sahili Bodrum yarımadasının en güzel ve en uzun sahil şerididir. Ortakent’in ekonomisi hala narenciye, zeytin, incir ve hayvancılığa dayalı olmasına rağmen gittikçe önem kazanan turizm daha çok yalı kesiminde yoğunluk kazanır. Burada yer alan iki katlı Rum evleri koruma altındadır. Denizi biraz soğuk olan Ortakentin denizi ve sahili çok temiz. Hem Muskebi, hem de Kargıcık koyu Mavi Bayrak ödüllü. Son yıllarda Ortakent Yahşi Belediyesinin yaptığı sahil şeridinde yaptığı güzelleştirme çabaları ile yalısı çok cazip bir hale geldi. Ortakent yalısının hemen açığında yer alan Çelebi Adası kıyıları rüzgar sörfü için ideal noktalardan biridir. Adanın kuzeyinde ise küçük bir plaj bulunur.

Her yıl Ortakent Yahşi’de civar illerden gelen develerin de katıldığı geleneksel Deve Güreşi Festivali var. Ortakente ayrıca bir de deveciler restoranı var.

Ulu derenin batısındaki Yahşi ise güzel anlamında. Bütün su sporlarının yapıldığı bu sahilde birçok otel ve restoran bulunur.

Ortakent Çakmaklı mevkiindeki yapının eskiden kilise ve piskoposluk merkezi olduğu sanılır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
!! BODRUM !!
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
SaNaL FoRuMa Ho$GeLDiNiZ... :: DAHA DAHA :: Gezelim Görelim-
Buraya geçin:  

Bu forum yetkinforum sayesinde yapılmıştır.  
Tasarım ve kodlama NeHiR & ZeeK 'e aittir .
İzinsiz Alıntı yapılabilir:)
Her üye kendi yazdığı mesajdan sorumludur...

Yeni bir forum kurmak | ©phpBB | Bedava yardımlaşma forumu | Suistimalı göstermek | Cookies | Son tartışmalar