SaNaL FoRuMa Ho$GeLDiNiZ...
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

SaNaL FoRuMa Ho$GeLDiNiZ...

WwW.SaNaL.FoRuM777.CoM
 
Giriş yapGiriş yap  AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
SanalForuM Son Konular
Konu Yazan GöndermeTarihi
C.tesi Kas. 15, 2008 12:42 pm
Cuma Kas. 14, 2008 11:23 pm
Cuma Kas. 14, 2008 11:21 pm
Cuma Kas. 14, 2008 11:18 pm
Cuma Kas. 14, 2008 11:15 pm
Cuma Kas. 14, 2008 10:36 pm
Cuma Kas. 14, 2008 7:31 pm
Cuma Kas. 14, 2008 7:30 pm
Cuma Kas. 14, 2008 7:28 pm
Cuma Kas. 14, 2008 7:26 pm
Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar

 

 19 MAYIS UNİ (SAMSUN)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin


Mesaj Sayısı : 116
Kayıt tarihi : 10/11/08
Yaş : 34
Nerden : izmir

19 MAYIS UNİ (SAMSUN) Empty
MesajKonu: 19 MAYIS UNİ (SAMSUN)   19 MAYIS UNİ (SAMSUN) Icon_minitimeCuma Kas. 14, 2008 7:24 pm

Ondokuz Mayıs Üniversitesi 1975 yılında kurulmuş olan bir devlet üniversitesidir. Üniversitenin merkez yerleşkesi, Karadeniz bölgesinde uluslararası bir limana sahip olan Samsun’dadır.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Amasya, Ordu ve Sinop dahil toplam 10 kent ve beldeye yayılmış fakülte ve okullarıyla bölgesel bir üniversitedir. İlk kurulduğunda, Tıp Fakültesi’nde sadece 26 öğrencinin kayıtlı olduğu üniversitemizin öğrenci sayısı, 2003-2004 eğitim-öğretim yılında 231 yabancı uyruklu, 753 yükseklisans, 308 doktora öğrencisi dahil olmak üzere toplam 28,030’a ulaşmıştır. Üniversitemizde ülkemizin çeşitli bölgelerinden gelen öğrencilerin yanısıra özellikle Samsun ve çevre illerden gelen öğrencilerimiz büyük çoğunluğu oluşturmaktadır.

2002-2003 akademik yılı sonu verilerine göre; üniversitemizde 189 Profesör, 185 Doçent, 579 Yardımcı Doçent, 297 Öğretim Görevlisi, 702 Araştırma Görevlisi, 73 Okutman, 82 Uzman, 1 Eğitim-Öğretim Planlamacısı olmak üzere toplam 2108 öğretim elemanı görev yapmakta, 1764 idari personel çalışmaktadır.

Üniversitemiz, Tıp, Mühendislik, Diş Hekimliği, 3 Fen Edebiyat Fakültesi, Ziraat, İlahiyat, 3 Eğitim Fakültesi, Su Ürünleri, İktisadi ve İdari Bilimler ve Veteriner fakülteleri olmak üzere toplam 14 fakülte ve bu fakültelerde yürütülen 90 lisans programı, 5 yüksekokul, 14 Meslek Yüksekokulu (2 yıllık) ve 4 Enstitü (Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Güzel Sanatlar) ile eğitim-öğrenim hizmetlerini sürdürmektedir.

Akademik Yapı

Rektör, üniversitenin en üst yöneticisidir. Üniversite öğretim üyelerinin oy kullandığı seçim sonucunda en çok oyu alan 6 aday arasından Yüksek Öğretim Kurulu’nun belirlediği 3 adaydan biri Cumhurbaşkanı tarafından 4 yıl süreyle “Rektör” olarak atanır. Rektör, “Üniversite Yönetim Kurulu” ve “Üniversite Senatosu”nun başkanlığını yapar, 2547 Sayılı Yüksek Öğrenim Kanunu’nun öngördüğü görev ve yetkilere göre yöneticilik görevini sürdürür, üniversiteye bağlı tüm birimler arasındaki eşgüdümü sağlar.

Üniversitede görev yapan profesörler arasından Rektör tarafından seçilen üç Rektör Yardımcısı; Rektöre görev süresince yardım ederler. Rektör ayrıca Rektör Danışmanları da atayabilir. Üniversitemizde dört Rektör Danışmanı görev yapmaktadır.

Fakülte Dekanları; Yüksek Öğretim Kurulu’nca, Rektör tarafından aday gösterilen üç tam zamanlı görev yapan profesör arasından, 3 yıl süreyle seçilir. Dekanlar, Fakülteleri temsil ederler ve fakülte işlerini yürütürler.

Rektör tarafından atanan Enstitü ve Yüksekokul Müdürleri ile Fakülte Dekanı tarafından atanan Bölüm Başkanları’nın tümü 3 yıl süreyle görev yaparlar.

Üniversite Senatosu; Rektörün başkanlığında, Rektör Yardımcıları, Dekanlar ve her fakülteden, fakülte kurullarınca üç yıl için seçilen birer profesör öğretim üyesi ile rektörlüğe bağlı Enstitü ve Yüksekokul Müdürlerinden oluşur.

Yüksek Öğretim Kurulu’nun internet sitesinden üniversitelerin akademik yapısı ve bu yapıların görev, yetki ve sorumlulukları hakkında daha ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.

http://www.yok.gov.tr/mevzuat/yonet/yonet4.html

Bilimsel Etkinlikler

Eğitim ve öğretimin yanında bilimsel araştırmalara da büyük önem verilen üniversitemizde çok sayıda bilimsel projeye maddî destek sağlanmaktadır. 2003 yılı boyunca üniversitemiz döner sermaye gelirlerinden araştırma fonuna yaklaşık 5 trilyon 97 milyar kaynak aktarılmıştır. Aynı yıl içinde üniversitemizin SCI tarafından taranan dergilerdeki bilimsel yayın sayısı 168’den (2002) 232’ye, 2004 yılında ise üniversitemizin araştırma projeleri sayısı toplam 280’e ulaşmıştır. Üniversitemiz değişik ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılar, seminer ve sempozyumlara da ev sahipliği yapmaktadır. Bu tür bilimsel etkinliklerin sayısı da son yıllarda önemli bir artış göstermiştir.

Araştırma ve Uygulama Merkezleri

Üniversitemizde aşağıdaki toplam 11 Araştırma ve Uygulama Merkezi çalışmalarını sürdürmektedir:

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi

Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Bioteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi

Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi

Fındık ve Diğer Sert Kabuklu Meyveler Araştırma ve Uygulama Merkezi

Ornitoloji Araştırma Merkezi

Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi

Su Eko Sistemleri Araştırma Uygulama Merkezi

Sürekli Eğitim Merkezi

Yabancı Diller Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezi

Zihinsel Engelli Çocuklar Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi

Enstitüler

Üniversitemizde lisansüstü eğitim-öğrenim, fakülteler dışında, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüleri tarafından yürütülmektedir. Kurulu olan Güzel Sanatlar Enstitüsü öğrencisiz olarak yapılanma çalışmalarını sürdürmektedir.

Yatırımlar

Üniversitemiz fiziki ve araç-gereç yönünden yatırımlarını arttırarak gelişmektedir. Tamamlanmış ve devam etmekte olan projeler arasında yapı ve tesisler, merkezi araştırma labaratuvarı ile inşaat ve çevre düzenlemeleri yer almaktadır.

Bilgi İşlem ve Multimedya

Üniversitemizin çeşitli birimlerinde birçok hizmet bilgisayar desteklidir ve internet bağlantılı bilgisayar sayısı 2452’ye ulaşmıştır. İnternet erişimli bu bilgisayarlar, üniversite kütüphanesi, bilgisayar laboratuarları, öğrenci internet kafeleri ve akademik ve idari ofisler gibi üniversitenin tüm eğitim-araştırma birimlerinde kullanılmaktadır.

Bilgi İşlem Merkezi’nde kurulan Multimedya Merkezi, öğrencilere ve personele sürekli internet erişimi, PC ve Network danışmanlığı, elektronik posta hesabı, kampüs bilgisayar ağında kullanıcı hesabı, slayt baskısı, renkli fotokopi, CD yazımı, tarayıcı (scanner), lazer ve renkli yazıcı konularında hizmet vermektedir. Bilgi İşlem Merkezi’nce, her öğrenciye, kendi bölümlerinde bilgisayar kullanımı konusunda uygulama bilgileri verilmekte ve ücretsiz üniversite e-posta adresine sahip olma imkanı tanınmaktadır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sanal.forummotion.com
 
19 MAYIS UNİ (SAMSUN)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
SaNaL FoRuMa Ho$GeLDiNiZ... :: DAHA DAHA :: Eğitim Öğretim-
Buraya geçin:  

Bu forum yetkinforum sayesinde yapılmıştır.  
Tasarım ve kodlama NeHiR & ZeeK 'e aittir .
İzinsiz Alıntı yapılabilir:)
Her üye kendi yazdığı mesajdan sorumludur...

Yetkinforum.com | ©phpBB | Bedava yardımlaşma forumu | Suistimalı göstermek | Son tartışmalar